top of page

İsrail'den Lezzetler: 3 BOYUTLU ET



İsrailli Redefine Meat firmasının “alternatif et” üreteceğini açıklamasından aşağı yukarı 3 yıl geçmesinin ardından, geçtiğimiz hafta, firma ürünlerini ilk kez halkın tadımına sundu.


Küçük bir yerleşim olan Kidron’da açılan seyyar araçtan halka yemek servisi yapan firma, ürettiği alternatif et hakkında halkın tepkisini ölçtü. 600 kadar kişinin test ettiği ürünler halk tarafından oldukça beğenildi ve ete olan benzerliği hayretle karşılandı.


Dünya’da her geçen gün et talebinin artmasına karşın arzın yeterli olmaması, ete alternatif ürünlerin ortaya çıkmasına sebep oldu. Vegan ve vejerteryan beslenme eğilimin de son yıllarda artmasının sonucu sebze bazlı, özellikle soya, pirinç, bezelye ve benzeri içerikli, et benzeri ürünler piyasada yer almaya başladı.


Redefine Meat firması bir adım öteye giderek, hayvansal kaynaklı olmayan ancak hayvansal yağ ve kas benzeri proteinler yaratıp, 3-boyutlu yazıcılar aracılığıyla görüntüsü, tadı ve dokusuyla ete birebir benzeyen ürünler üretmeyi başardı. 3-boyutlu etin besin değerleri bilinen et ile aynı iken, hiç kolesterol içermemekte. Firma üretimde, geleneksel et üretiminde kullanılan çevresel kaynakların sadece %5i kadar bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu iddia etmekte.


İsrail’de birkaç ay içerisinde toptan satışa başlanacak olan 3 boyutlu yazıcıyla üretilen bu etin, bir kaç sene içerisinde tüm dünyaya pazarlanacağı duyuruldu.


Afiyet olsun!


6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page