top of page

İsrail Bilim Çevrelerini Gururlandıran Genç: RALFY KENAZ



Kudüs’teki İbrani Ünversitesi dün (29 Ocak 2024) yayınladığı bildirisinde, doktora öğrencisi Ralfy Kenaz’ın 19-21 Eylül 2023 tarihleri arasında Prag'da düzenlenen 12. Spektroskopik Elipsometri Çalıştayı’nda, Paul Drude Madalyası kazandığını açıkladı.

 

Bildiride şu ifadelere yer verildi.

Gurur anımız: Prof. Ronen Rapaport danışmanlığında, uygulamalı fizik yüksek lisansı öğrencimiz, aynı zamanda doktor adayı Ralfy Kenaz, Prag'da düzenlenen 12. Spektroskopik Elipsometri Çalıştayı’nda Paul Drude Madalyası kazanmıştır.


Bu ödülü İsrailli bir bilim adamı ilk kez kazanmıştır.


Alman Elipsometri Derneği’nin bu prestijli madalyası, iki yılda bir, elipsometrik metroloji veya spektroskopideki alanında olağanüstü katkıda bulunan genç bir bilim adamına verilmektedir.


Elipsometrinin ne olduğunu merak mı ediyorsunuz? Kendini kanıtlamış bu optik teknik, ince filmler ve dökme malzemelerde hassas ölçüm yapabilmek için kullanılmaktadır.

Ralfy'nin muhteşem başarısını alkışlayalım!


İstanbul doğumlu olan Ralfy Kenaz, Üsküdar Amerikan Lisesi’nin ardından İTÜ Elektrik Mühendisliğinden 2010 yılında mezun oldu. Daha sonra İsrail’e göç eden Kenaz, Kudüs’teki İbrani Üniversitesi’nde (The Hebrew University of Jerusalem) uygulamalı fizik ve elektrik mühendisliği alanlarında yüksek lisansını tamamladı.


Elipsometri ve optik deney ve veri analizi konularında sekiz yıllık deneyime sahip olan Ralfy Kenaz, ayrıca mikro yapıların üstün optik karakterizasyonu için bir sistem ve yöntem icat etti. Ralfy, aynı üniversitede fizik doktorası çalışmalarını sürdürmekte.


Kendisini tanıyan biri olarak bu gururu sizlerle paylaşmak istedim.

 

 

1,365 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page